Bakrapport
Jamen jag förstår ju att ni legat sömnlösa.
Här kommer den utlovade utvärderingen:
Brödet blev himla bra faktiskt, trots receptexperimenterandet. Såhär gör man:
Tag 1/4 pkt jäst och blanda ut i 1dl kallt vatten. När jästen löst sig, häll i 4 dl till.
Klutta i lite sirap (ca en msk), en tsk salt, lite rosmarin och olivolja och rör om. Sen är det mjöldags. Du behöver ungefär 9 dl. Ta den sort du gillar bäst. Jag hade något blandmjöl (typ fyra olika sorter redan blandade).
Rör ihop till en ganska kladdig smet och täck över med plastfilm innan du ställer in i kylen i 7-10 h.
När det är dags att baka ut-Smörj händerna med olivolja och forma som du vill. Små kluttar, eller som rustika baguetter kanske? Pudra över lite rosmarin och havssalt om du vill.
In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Klart!
