Hemmafru

Japp, idag har jag varit en riktigt huslig kvinna. (Kvinna? Tjej? Alltid lika svårt... Men kvinna kändes mest passande i det här sammanhanget)

Under dagen förberedde jag kvällens middag så att jag bara kunde ställa in den i ugnen när jag kom hem från förskolan.

Jag-eftermiddagsracet 1-0

Det jag lagade var en uppdaterad variant av gammal hederlig köttfärslimpa.

Så här gör du:
Rör ihop grädde, oxfond, ströbröd, ett ägg, svartpeppar och riven eller finhackad lök. Låt stå för att svälla ett tag innan du rör i nötfärs och hackade oliver.
Klä sedan en form med baconskivor. I med färsen och "stäng" med baconet på ovansidan.
Ställ in i ugnen på 175 grader. Ca 45 min. Skär igenom den för att kolla att den är genomgräddad. En stund innan du tar ut den: häll av spadet i en kastrull för att göra supergod sås. Häll i en rejäl skvätt grädde och smaka av med soja (kinesisk), peppar och lite sambal om du vill. Red av med lite maizena. Klart.

Gött var det:)

Här kommer en bild på hur det såg ut innan ugnen och en bild på matlådan som jag gjorde av resterna.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

söderomsödermamman.blogg.se

Jag är en tvåbarnsmamma som just nu har för mycket tid till mitt förfogande. Därför tänkte jag glädja er med att börja blogga om allt som intresserar mig för tillfället. Högt och lågt! Det kommer bloggas om mat, familj, kläder, inredning och en hel del annat!

RSS 2.0