Hemmafru
Japp, idag har jag varit en riktigt huslig kvinna. (Kvinna? Tjej? Alltid lika svårt... Men kvinna kändes mest passande i det här sammanhanget)
Under dagen förberedde jag kvällens middag så att jag bara kunde ställa in den i ugnen när jag kom hem från förskolan.
Jag-eftermiddagsracet 1-0
Det jag lagade var en uppdaterad variant av gammal hederlig köttfärslimpa.
Så här gör du:
Rör ihop grädde, oxfond, ströbröd, ett ägg, svartpeppar och riven eller finhackad lök. Låt stå för att svälla ett tag innan du rör i nötfärs och hackade oliver.
Klä sedan en form med baconskivor. I med färsen och "stäng" med baconet på ovansidan.
Ställ in i ugnen på 175 grader. Ca 45 min. Skär igenom den för att kolla att den är genomgräddad. En stund innan du tar ut den: häll av spadet i en kastrull för att göra supergod sås. Häll i en rejäl skvätt grädde och smaka av med soja (kinesisk), peppar och lite sambal om du vill. Red av med lite maizena. Klart.
Gött var det:)
Här kommer en bild på hur det såg ut innan ugnen och en bild på matlådan som jag gjorde av resterna.
